Juridisch advies nodig? bel 020-6240931 of mail naar kaouass@kaouassadvocatuur.nl

Einde relatie / scheiding

Of je nu gehuwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of met of zonder samenlevingscontract samenwoont: het einde van een relatie is een pijnlijk proces voor alle betrokkenen, zowel voor de partners als de eventuele kinderen.

Er zijn globaal twee manieren om te scheiden:

1. scheidingsbemiddeling
2. procedure op tegenspraak

Scheidingsbemiddeling
Naast het voeren van procedures op tegenspraak kunt u er ook samen kiezen voor scheidingsbemmideling. Kaouassadvocatuur werkt nauw samen Mr. Johanna L. Muller, die een scheidingsbemiddelaar is en aangesloten is bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS). Zodra zich een zaak aandient bij kaouassadvocatuur die volgens ons geschikter is om door een scheidingsbemmidelaar te worden behandeld, dan zullen wij onze clienten doorverwezen naar Mr. Johanna L. Muller, die ook gevestigd is in kantoorverzamelgebouw Oostenburg.

Voor een man of een vrouw in een scheidingssituatie kan de verleiding soms groot zijn om het verdriet van de scheiding om te zetten in woede en wrok met als gevolg een jarenlange gerechtelijke procedure die uiteindelijk slechts verliezers kent. Bemiddeling bij scheiding kan uitkomst bieden. Daar is moed voor nodig van twee kanten. Bij een bemiddeling nemen de man en de vrouw zelf de verantwoordelijkheid voor een regeling van de gevolgen van de scheiding. Bemiddeling kan de pijn van de scheiding niet wegnemen, maar door de directe confrontatie van partijen met elkaar kan zij wel bijdragen aan zowel het doorleven van die pijn als het kanaliseren en hanteerbaar maken van de emoties. Ouders die op deze manier zelf verantwoordelijkheid voor hun scheiding nemen houden hun kinderen uit het loyaliteitsconflict. Scheidingsbemiddeling heeft - zeker als er kinderen zijn - de volgende voordelen boven scheidingsprocedures op tegenspraak:

  • De partners maken onder begeleiding van de bemiddelaar hun eigen overeenkomst (convenant) en laten de knopen niet door een derde (de rechter) doorhakken.
  • Alles wordt in één keer geregeld en niet in afzonderlijke elkaar opvolgende procedures.
  • De overeenkomst kan toegesneden zijn op de levensperspectieven van de partners en de kinderen. Kortom: maatwerk dat de rechtbank niet kan leveren. Escalatie van ruzies door indirecte communicatie (via twee advocaten) wordt voorkomen. Kinderen lijden minder onder de scheiding van hun ouders. De scheiding is sneller geregeld. De kosten zijn lager dan bij een procedure met twee advocaten.

Scheiding op tegenspraak
Dit betekent dat beide partijen een eigen advocaat hebben en proberen via de advocaten te onderhandelen of de rechter een beslissing te laten nemen over de regelingen die na de scheiding zullen gelden. Ook bij scheidingen op tegenspraak blijft ons motto dat optimale behartiging van de belangen van onze cliënten met zich mee brengt dat escalerende ruzies moeten worden voorkomen. In onze optiek hoeft scheidingsbemiddeling niet beter of slechter te zijn dan scheiding op tegenspraak. Alles staat of valt met de deskundigheid van de advocaat. De advocaat dient niet alleen juridisch deskundig te zijn maar hij of zij moet ook beschikken over andere vaardigheden. Kaouassadvocatuur heeft in de loop der jaren bewezen over de vereiste vaardigheden te kunnen beschikken.

Kantoor

Kaouass Advocatuur

Oostenburgervoorstraat 90

1018 MR Amsterdam

Tel: 020-624 09 31

Fax: 020-320 2552

E-mail: kaouass@kaouassadvocatuur.nl